Stacaravan huren in Wemeldinge met omheinde tuin

1, 2 t/m 3 juni 2018 Kunst- en Natuurroute in Wemeldinge

Op de website kunt u kijken welke kunstenaars mee doen

 www.kunstroute.net

 

  

 

 

 

Mossel dag Yerseke ,zaterdag 18 augustus 2018

Mosseldag yerseke is een jaarlijks terugkerend gezellig feest, met mosselen eten, meevaren op de oosterschelde, een goede braderie en tal van andere activiteiten

 

 

 

Duiken

 

Vanaf Kattendijke tot Wemeldinge loopt de Stelweg voor een groot gedeelte vlak langs de Oosterschelde. Omdat de vaargeul hier ook niet al te ver uit de kant loopt zijn hier diverse duikmogelijkheden. Langs de hele dijk kan je parkeren. In het weekend kan het erg druk worden door, met name, Belgische duikers. Richting Wemeldinge, waar de dijk een knik richting Oosterschelde maakt, ligt de duikplaats de Hoek. Dit is het beste uitgangspunt als je het wrak "Galjoen zonder poen" wilt bezoeken.

Het wrak is te vinden door op de dijk, precies op de scheiding tussen beton en basalt, te gaan staan en vandaar je kompas naar het noorden te volgen. 

 

Het wrak ligt dan op ongeveer 5 minuten zwemmen uit de kust op zo'n 25 meter diepte. Het is heel mooi begroeid met o.a. Gorgelpijpjes en rond het wrak zijn altijd wel een paarSteenbolken te vinden. In het voorjaar van 1997 kwam ik zelfs een paar Pijlinktvissentegen, die zich snel van het wrak verwijderden. Waarschijnlijk gebruikten ze het wrak om hun eieren af te zetten

foto: gedeelte van het wrak waar de spanten zijn te zien 

Duikplaats de Hoek ligt in het Noorden van het Zeeuwse eiland Zuid-Beveland

Als je vanuit Schouwen-Duiveland komt ga je richting Goes. Via de Zeelandbrug kom je eerst in Noord-Beveland. Als je de weg blijft volgen (richting Goes), kom je, al na een tiental kilometers via een brug over het sluizencomplex, in Zuid-Beveland. Nog even door rijden tot de stoplichten. Bij de stoplichten linksaf over de Langestraat naar Wilhelminadorp. Dwars door het dorp heen de brug over en meteen rechtsaf. Borden Kattendijke volgen. Eerst door een bungalowpark naar een dijkweggetje, dat is de Kattendijksedijk. Als je deze dijk volgt kom je vanzelf op de dijk langs de Oosterschelde.

Vanuit het Noorden Oosten en Belgie ga je richting Bergen op Zoom, om dan via de A58 richting Vlissingen te rijden. Dan neem je de afslag Kapelle (34). Je rijdt via de Biezelingsestraat het dorp in. Bij een t-splitsing ga je rechtsaf de Ooststraat in. Bij een rotonde ga je rechtdoor, over de N671 richting Wemeldinge. In Wemeldinge aangekomen ga je niet rechtsaf het dorp in, maar blijf je op de Wemeldingse Zandweg rijden tot je aan de rechterzijde bij de Hoogeweg ziet (4e afslag). Als je deze weg afrijdt kom je bij een t-splitsing. Hier ga je linksaf de Steldijk op. Deze weg loopt langs de Oosterschelde.

Langs deze dijk is o.a. de duikplaats "de Hoek". Om daar te komen moet je de dijk afrijden (richting Wemeldingen) tot de weg weer van de dijk afbuigt. Links loopt een weggetje langs de dijk dat dood loopt. Hier kun je parkeren.

 

Coordinaten (MOO-193): x=57,9 y=393,8 
   Getijdentabel Wemeldinge
  dag   HW  +cm  LW  -cm

Correctie: -0:00    -0:00
Parkeer mogelijkheden: Redelijk
Afstand tot duikplaats: 100 m.
Diepte: -45m. (Wrak -25 m.)
Stroming: Erg sterk
Obstakels:Wrak
Te water gaan bij vloed: Eenvoudig
Te water gaan bij eb: lastig
Aanbevolen duikgetijde: HW / LW

 

  Noodnummers in het geval van calamiteiten:
 • Algemeen noodnummer: 112
 • Politie Zeeland: +31 900-8844
 • DAN Nederland: +31 223-658220
 • DAN Belgie: +32 800-12382
  Plaatsbepaling duikstek de Hoek (de Punt, Galjoen) ten behoeve van de hulpdiensten (112)
 • "Wemeldinge, hoek Steldijk en Binnendijk". "

 

  

 

De Oosterschelde is één van de mooiste duiklocaties in Nederland. Het onderwaterleven van de Oosterschelde bestaat uit meer dan 250 diersoorten en een diversiteit aan flora. Duiken kan zowel in de winter als in de zomer. De watertemperatuur heeft een minimum van ongeveer -2 en een maximum van 24 graden. Zo wisselt per seizoen de aanwezigheid van dieren en planten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oosterschelde kering bij Neeltje Jans

 http://www.neeltjejans.nl/deltawerken

 

 

 

 

 

Zeehonden in de Oosterschelde

 

http://www.tropicalzoo.nl

 

De vlindertuin in Kwadendamme